Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Tuininitiatieven

Tuininitiatieven

In de wijk zie je op verschillende plekken wat er gebeurt als één mens begint met het verfraaien van de omgeving. Daar hebben buurtbewoners stukken gemeentelijk groen geadopteerd en er hun eigen droomtuintjes gecreëerd. Zo is de Akker inmiddels op verschillende plekken getransformeerd tot een eldorado voor vogels, insecten, vlinders, bijen, buurtgenoten en toevallige passanten. Buren bieden elkaar stekjes, potgrond en hulp aan. Zelfs bij bomen zijn mini tuintjes ontstaan met bloemen uit alle windstreken van het land.

Ook de Thorbecketuin op de hoek Henrica van Erpweg is een bijzonder initiatief. Het is de eerste buurtmoestuin in de wijk. Met aardappels, sla, boontjes, bloemen en een schommel aan een boom. Maar ook zijn er kastjes voor vlinders, insecten,  bijen en andere beestjes. Een plek om in gedachten te verwijlen, te kijken hoe buurman of buurvrouw aan het spitten is, hoe langzaam de nacht valt. Of gewoon onderweg voor de dagelijkse boodschappen een tijdje bij stil te staan.

En dan is er nog de hoektuin Troelstraweg – mr. S. van Houtenweg. Je kunt er een tijdje op het bankje zitten, dichtbij de vlinderstruik. Zien hoe er allerlei dieren en diertjes leven in de beschutting van gestapelde stenen muurtjes en een stapel takken. Een kleine eco-kathedraal die doet denken aan de tuinen van Le Roy.

 
 
 
 
 
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren